22 apr

Ladiesnight 14 juni 2019

een avond voor en door vrouwen met passie voor bewust, gezond en mooi!

Ladiesnight op de boerderij!

De witte gravin Kortsteekterweg 12 Alphen aan den Rijn

Op het boerenerf genieten van zuivelproducten als kaas (graafstroom) en hangop (rofmeddow) maar natuurlijk ook heerlijk kwaliteitskalfsvlees, bakmixen van korenmolen ‘de eendracht’.

Je zelf ontwikkelen met de workshop ‘hoe word ik (nog) gelukkiger’, (Willy Kempen) of je zelf verwennen met een workshop handmassage ( healing steps) Je ontspannen en soepeler voelen praat dan eens met yoga lerares Meta Boer (’t Louwtje).

En natuurlijk zijn alle trends op het gebied van sieraden en kleding en accessoires weer aanwezig, haal je hart op bij Dreamz dameskleding en lifestyle , Tom-du (voor de kinderen, ) Team geloof-Hoop-Liefde (Diana van Hasselaar) Glashelder (glazensieraden) Jacky de Lima (zilveren sieraden)

entre € 2,50 p.p.

voor de eerste 40 gasten een goodiebag!

entre bewijzen inclusief lot voor de loterij!

07 mei

Polderdag 10 mei 2018

 

Hemelvaartsdag = Polderdag

Stap op de fiets en geniet van de lente tijdens het leukste, bijzonderste fiets-evenement van de regio!

10 Mei 2018 van 10.00 tot 16.00

Dit jaar doen we daar met veel enthousiasme aan mee! een dag vol leuke activiteiten!

Wat kunt u allemaal verwachten;

 • WLTO verkoopt de route kaarten.
 • geniet van een bijzonder dansoptreden van UDI dans  tussen 12.00 uur en 14.00 uur
 • laat je stukje kaas signeren door de boer jan die op de prijswinnende oude kaas van melkfabriek ‘de Graafstroom’ staat, proeven kan natuurlijk ook!!
 • overal hangen informatie bordjes op het erf zodat u meer te weten kunt komen over wat u op ons bedrijf ziet
 • geniet van een heerlijk kopje koffie met een huisgemaakt stukje taart (appel of kwark) of laat u zich verleiden door een heerlijke verse stroopwafel of millionaires shortbread.
 •      
 • mocht u de smaak te pakken hebben is er natuurlijk ook de mogelijkheid om iets lekkers mee naar huis te nemen… misschien een goede tip voor moeder dag!?
 • trakteer u zelf op een heerlijk boerderij ijsje van ijsboerderij vernooij
 • voor de kinderen is er een leuke speeltuin en kun je geschminkt worden of een glitter tattoo laten zetten
 • de natuurvereniging heeft een stand op ons erf en kan u alles uitleggen over de weidevogel bescherming en het behoud van de natuur in onze polder
 • vergeet niet een lekker koud flesje water of een rolletje snoepjes mee te nemen voor de rest van de fietstocht.

U komt toch ook even langsfietsen?

stroopwafels appeltaart uit eigen boomgaard 

11 feb

De Witte Gravin

De Witte Gravin…..???

Klinkt als een sprookje of een volksverhaal, maar niets is minder waar. We hebben het hier over een gezellige zaal met uitzicht op de koeien beneden in de stal van de familie De Wit-Burggraaf. Een soort Skybox dus of een ‘zichtstal’. Op woensdag ga ik op onderzoek uit. Op Zwammerdam.net had ik al gelezen dat er op woensdagmiddagen ‘open-stal’ is. Vrije inloop met de mogelijkheid van een kopje koffie, thee of frisdrank met bv een taartje.

Waar zijn we….?

Op het erf aan de Kortsteekterweg  nr 12 is al duidelijk en vrolijk aangeven waar we moeten zijn. De entree is degelijk: robuuste trap en nieuwe toiletgroep en boven gekomen word je gelijk overvallen door het uitzicht. Een gezellige ruimte met over de gehele breedte een glazen wand waardoor je zo de stal inkijkt. Omdat het een open stal is, kun je aan de zijkanten ook nog de polder inkijken. Als het erg slecht weer is, gaan de panelen van de zijwanden van de stal om hoog.

Waar komt de naam vandaan…..?

De exploitatie van deze ruimte is in handen van Sari Burggraaf en haar moeder Annemieke de Wit.   En zo ontdekken wij ook de herkomst van de naam van deze locatie. De ouders  (Leendert en Annemieke de Wit)van Sari hebben samen met Sari en haar man Jan Burggraaf een v.o.f onder de naam ‘ De Wit-Burggraaf’ en de dames hebben hier een vrouwelijke variant op bedacht: ‘De Witte Gravin’.

Wat is er te zien…..?

Vanmiddag hebben we zicht op de drachtige-dikke- koeien, die ogenschijnlijk wat doelloos rondscharrellen in de ruimte. De een staat wat hooi te eten en een enkeling staat te herkauwen. Alleen van het kijken, wordt je al helemaal rustig.

De melkkoeien lopen in het land. Zij zullen tegen melkenstijd langs flaneren richting de melkput. Na het melken overnachten ze binnen in de stal en als alle koeien ’s morgens gemolken zijn en wat extra voer hebben gehad, gaan zij langs het ‘koeienpad’ weer terug het land in.

Kortom er is van alles te bekijken en dat varieert per seizoen: het jongvee achter in de stal, de jongste kalfjes in de stal er naast, speeltuin en buitenspeelgoed(fietsjes, steppen, skelters) voor de kinderen. En natuurlijk genieten van het uitzicht over de polder.

Per auto, fiets, boot of liever wandelend…..?

De kortsteekterweg ligt direct aan de Rijn dus per weg of water weg zijn we goed te bereiken, maak bij de Witte Gravin op woensdagmiddag een leuke tussenstop. Een gezellige boeren thee tijdens een fietstocht met familie of vrienden kan natuurlijk ook! vanaf 8 personen is die te reserveren op een tijdstip naar uw keuze. De Witte gravin is o.a. opgenomen in de (fiets) route van Struinen en Vorsen. Plattelandstoerisme dwars door het Groene hart. (400 km!)

Meer informatie…..?

De Witte Gravin kun je huren voor vergaderingen, cursussen en workshops. Maar ook voor verjaardagen en andere feestjes. Op woensdagmiddag (14.00-17.00)ben je van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen. Op andere dagen alleen op afspraak. Er is ruimte voor 30 tot 40 personen tijdens vergaderingen, feestjes tot 60 personen.

Voor informatie of het maken van  ‘een afspraak op maat’ kun je contact opnemen met Sari Burggraaf. Telefoonnummer 06-41767585 of via de email sari@dewitburggraaf.nl .

De route kaarten van Struinen en Vorsen zijn verkrijgbaar bij de Witte gravin.