Wie zijn wij

Wie zijn wij

De Witte Gravin een onderdeel van de Firma De Wit-Burggraaf, Leendert en Annemieke de Wit-Verburg  en Jan en Sari Burggraaf- de Wit

Leendert en Annemieke hebben het bedrijf aan de Kortsteekterweg 12 overgenomen van de ouders van Leendert, in 2003 zijn Jan en Sari mede vennoten geworden.

Leendert en Annemieke

Er is deze VOF heel veel gebouwd / verbouwd en geïnvesteerd in dierenwelzijn en arbeidsverlichting. In 2015 hebben we de oude helft van de loopstal vervangen en vergroot tot de huidige stal waarin De Witte Gravin is gebouwd. Annemieke en Sari wilden graag een ruimte om mensen te ontvangen en Dit is De Witte Gravin geworden. een unieke skybox in de koeienstal die gehuurd kan worden voor vergaderingen en feestjes. Elke woensdagmiddag bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op de boerderij en De Witte Gravin en kunt u genieten van de lekkernijen uit eigen keuken bij een kopje koffie of thee.

Leendert en Annemieke, al bijna 40 jaar boer en boerin op deze boerderij. Ze vinden het erg leuk om u op woensdag middag te ontvangen op ons erf , de kinderen kunnen dan heerlijk spelen in de speeltuin die door hen is aangelegd en met elk kleinkind (inmiddels 8) groeide.

Leendert melkt samen met Jan ’s morgens en ’s avonds de koeien en draagt zorg voor de kalfjes. Het voeren en verzorgen van het vee en de gebouwen vergen ook veel van zijn tijd. Daarnaast geniet hij erg van de kleine dieren( kippen, konijnen) en zijn paard en pony die u op hun ‘erf’ kunt bezoeken. Mocht u vragen hebben over het vee of de polder, dan bent u bij hem aan het juiste adres. Hij is hier geboren en getogen!

Annemieke is ook geboren in deze polder maar dan aan de Ziendeweg, ze zet zich graag in voor de boerderij en doet samen met Leendert altijd de af lammer periode van de schapen. De fruitoogst in zomer en het najaar verwerkt ze samen met Leendert tot de lekkerste stoofpeertjes en jammen.  Veel lekkernijen die we in de Witte Gravin verkopen komen uit haar oven.

Jan en Sari zijn inmiddels al bijna 16 jaar getrouwd en hebben 3 dochters en een zoon, die u op hun beurt graag een rondleiding over het bedrijf geven.

Sari en Jan

Sari is de oudste dochter van Leendert en Annemieke en had aanvankelijk helemaal geen boeren aspiratie, is ruim 12 jaar werkzaam geweest in de kleding/confectie branche en nu al weer 5 jaar part-time bij RS accountants in Bodegraven. Ook zij vindt bakken en koken heerlijk om te doen, samen met Annemieke zorgt ze voor de taarten, chocolami’s en andere lekkernijen. Gelukkig is haar boeren hart groter dan ze zelf in eerste instantie toe wilde geven;-)

Jan, is geboren en getogen in  Aarlanderveen, grappig genoeg ook in de zelfde polder. In de verkeringstijd van Jan en Sari is het idee gegroeid om zijn ouderlijk bedrijf (waar ook zijn broer boer zou worden) te verlaten en in maatschap te gaan met Sari en haar ouders.

Jan is een moderne en vooruitstrevende boer, die u als bezoeker open zal vertellen waarom wij als bedrijf bepaalde keuzes maken. Dagelijks melkt hij met Leendert de koeien ’s morgens en ’s avonds en geniet van landwerk in de oogsttijd. Hij zet zich graag in voor de natuur in onze polder en is dan ook actief lid van de natuurvereniging. Parttime is hij werkzaam bij Q-Glas waar hij glaswanden op maat snijdt zoals wij ook in de Witte Gravin hebben. Als u bedrijfstechnische vragen heeft dan bent u bij hem aan het juiste adres.